بهترین اپلیکیشن‌های پزشکی سال ۲۰۲۰

۲ رای
بهترین اپلیکیشن‌های پزشکی ۲۰۲۰

best -medical- application- in 2020

با سلام خدمت همه‌ی دوستان. امروز قراره که در سایت رو به راه درباره‌ی بهترین و پراستفاده‌ترین اپلیکیشن‌های پزشکی و در واقع بهترین دستیاران پزشکان و پیراپزشکان محترم 😉 در سال ۲۰۲۰ خدمتتون مطالبی رو عرض کنیم. بنابراین اگه جز کادر درمان هستید یا دانشجوی این رشته‌ها هستید یا به نحوی با این مطالب سر و کار دارین، ازتون دعوت می‌کنم که تا پایان این پست با ما همراه باشید.

گذشت آن زمانی که تنها منبع پزشکان برای تصمیم‌گیری درمان بیماران، تنها مقالات گزارشی بیماران (patient report) بود. امروزه با دیجیتالی شدن و قابلیت به اشتراک گذاری داده‌های پزشکی در آن واحد، اپلیکیشن‌ها بسیار مفید و ارزشمند برای پزشکان خواهد بود. برای این که شدت محبوبیت و فراگیر شدن استفاده از این خدمات آنلاین برای همه روشن بشه، لازمه که بگم طبق نظر سنجی‌های انجام شده، ۷۱ درصد از پرستان برای اجرای پروسیجر‌ها و ۳۳ درصد از پزشکان برای تجویز نسخه‌های پزشکی از گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کنند.

قبل از معرفی ، ابتدا اپلیکیشن ها رو دسته بندی کردیم تا کارکرد و زمینه‌ی استفاده هر یک از این اپلیکیشن‌های پزشکی به طور دقیق مشخص بشه .

اپلیکیشن‌های کمک‌کننده در تشخیص: EPOCRAT- PEPID

اپلیکیشن‌های مقالات پزشکی: CASE-READ

اپلیکیشن‌های مرجع پزشکی: Visual DX-OB/GYN Made easy

اپلیکیشن‌های کمک‌کننده در تصمیم‌گیری بالینی: MDCalc- AO Surgery refrence

اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی برای پزشکان: Doximity

اپلیکیشن‌های خبری پزشکی:UPTODATE- MEDSCAPE NEWS

در ادامه به معرفی مختصری از این اپلیکیشن‌های پزشکی می‌پردازیم. (سعی می‌کنیم از هر دسته حداقل یکی رو معرفی کنیم)

۱- Epocrates

این اپلیکیشن در حال حاضر در کشور ما از طریق بازار قابل دانلود هست. در ابتدا بعد از ساختن اکانت و دادن اطلاعات در مورد رشته و سال فارغ التحصیلی، اطلاعات مورد استفاده‌ی شما لود می‌شود. همچون بسیاری از اپلیکیشن پزشکی، بخش های شناسایی دارو، تداخلات دارو، حسایگر و کویز دارد. بقیه‌‌ی بخش‌های منحصر به فرد خود اپلیکیشن نیاز به upgrade و پرداخت هزینه دارد. اگر قصد upgrade و پرداخت هزینه رو ندارید، بهتر است که از آپتودیت استفاده کنید چون امکانات رایگان آن از epocrates بیشتر است.

۲- visual DX

یک ابزار تشخیصی که برای دادن اطلاعات تشخیصی صحیح در هر کیس از تصاویر بیماران استفاده می‌کند. به این صورت که تصویر زخم یا جراحت باید آپلود شود و بعد تشخیص توسط اپلیکیشن داده می‌شود. این اپلیکیشن در هر دو پلتفرم android و ios قابل استفاده است. هنگام ورود به اپلیکیشن دو گزینه‌ی ساخت اکانت شخصی و استفاده از لایسنس موسسه یا دانشگاه وجود دارد . من از وجود اشتراک این اپلیکیشن در موسسه یا دانشگاهی در ایران اطلاع ندارم. اگر از دوستان کسی خبر داشت در کامنت‌ها به ما هم بگید. گزینه‌ی ساخت اکانت شخصی هم تنها برای ۳۰ روز رایگان است و بعد باید برای استفاده‌ی بیشتر هزینه پرداخت شود. برای نشان دادن روند تشخیصی این اپلیکیشن، من علامت fever رو سرچ کردم. در ادامه اولین سوالی که میپرسه، سن و جنسیت بیمار هست. بعد از پاسخ به سوالات، نتایج به ترتیب بیشترین احتمال تشخیص ظاهر می‌شود.

اپلیکیشن Visual DX

visual DX

اپلیکیشن Visual DX

visual DX 2

 

۳- Doximity

در ابتدا باید بگم که این اپلیکیشن برای کشور ما غیر فعال شده و امکان دانلود از طریق play store وجود نداره. همچنین در بازار هم این اپلیکیشن موجود نیست.بنابراین عملا برای ما قابل استفاده نیست.

این اپ توسط طراحان اپلیکیشن epocrates تولید شده است. یک پلتفرم شبکه‌ی اجتماعی( telemedicine) برای پزشکان و جراحان است. به این صورت که خود اپلیکیشن با کمک فیلترهایی مانند تخصص، مکان، زبان، تجربیات و مقالات پزشکان، آن‌ها رو به هم وصل می‌کند و یک شبکه‌ی ارتباطی تشکیل می‌دهد. این ارتباط هم از طریق ویدئو و هم از طریق صوتی می‌تواند صورت بگیرد. همچنین از این اپلیکیشن برای ارتباط با کارفرمایان در بیمارستان‌ها و پیداکردن شغل و مقایسه‌ی حقوق‌ها می‌توان استفاده کرد.

۴- PEPID

این اپلیکیشن نیز همانند Epocrates یک اپلیکیشن تشخیصی است و کارایی آن بسیار به Epocrates شبیه است. این اپلیکیشن نیز برای کشور ما غیر فعال است بنابراین تنها به ذکر این نکته بسنده می کننم که بیش از ۱۵۰ کشور دنیا، از این اپلیکیشن استفاده می‌کنند که در بین سایر اپلیکیشن‌های رقیب، یک امتیاز مثبت به حساب می‌آید.

۵- medscape

این اپلیکیشن خوشبختانه به طور کامل در ایران قابل استفاده هست. اگه میخواین با اون آشنایی بیشتری پیدا کنید، می‌تونید به این صفحه از سایت رو به راه مراجعه کنید.

مداسکیپ (medscape) اپلیکیشن پرکاربرد پزشکی

۶-case

همان طور که در دسته بندی بالا گفتیم، case یک نوع اپلیکیشن برای مقالات پزشکی هست. به این صورت که بر اساس جستجوهایی که هر فرد در اپلیکیشن انجام می‌دهد، پیشنهاد خواندن مقالات جدید با همان موضوعات را می‌دهد. البته متاسفانه این اپلیکیشن نیز در ایران غیرفعال است. 

در پایان :

باید بگم که مطمئناً ده‌ها اپلیکیشن مشهور پزشکی دیگر نیز وجود دارند که بعضی از آن‌ها نیز در لیست دسته‌بندی بالا هستند اما اکثرا یا در ایران غیر فعالند و یا کارکردهای مشابه اپلیکیشن‌های معرفی شده‌ را دارند. با این حال اگر  اپلیکیشن پزشکی‌ای بوده که خیلی به دردتون خورده و استفاده کردید، خوش حال میشم که با ما در میون بگذارید. امیدوارم که بتونید به بهترین شکل از این اپلیکیشن‌های پزشکی استفاده بفرمایید.

 

 

 

 

دیدگاه ها

  1. AmirReza Minakari
    21 مرداد 1399

    سلام . من Prognosis و Clinical Sense را هم دیده ام که به نظر من خیلی به درد بخور بودند البته به شکل طرح case است که سوال مطرح میکند و آموزش دارد .